Inzicht in Beleggen: beslissen op goede informatie’

Wie financieel inzicht wilt krijgen heeft ook behoefte aan meer inzicht in beleggen. Inzicht in beleggen geeft het voordeel dat je beter kan inspelen op de kansen. Hoe meer inzichten je hebt, hoe hoger de kans op succesvol beleggen. En dit inzicht begint bij het hebben van de juiste kennis. Zo zijn er goede beleggingswebsites voor relevant nieuws en inzicht omtrent beleggen. Een voorbeeld is Happy Investors, waar ze je op weg helpen naar financieel onafhankelijk worden dankzij succesvol beleggen. 

In dit artikel hebben we een klein overzicht gemaakt vanuit enkele beleggersinzichten die wij hebben opgedaan op basis van bovengenoemde pagina. Bezoek die pagina voor meer informatie, hieronder vind je een samenvatting

Financieel inzicht in aandelen

Bij beleggen denken velen van ons aan aandelen. Wij hebben echter het inzicht in beleggen gekregen dat aandelen niet altijd de beste optie zijn. Ja, met aandelen kan je een hoog rendement halen. Zo streven de Happy Investors (zie boven) naar >14% rendement met aandelen. ’s Wereld beste beleggers halen echter 20% gemiddeld. 

Als beginnende belegger kan je inzicht in beleggen krijgen door veel te leren. Maar tot die tijd is het slim om niet met aandelen te beginnen. Je moet bereidt zijn om eerst onderzoek te doen naar bedrijven, alvorens je aandelen koopt. Immers, aandelen zijn bedrijven en niet andersom.

Inzicht in ETF beleggen

Totdat je genoeg inzicht in beleggen hebt gekregen, is het slimmer om te beginnen met ETF beleggen. Dit is een beursgenoteerd beleggingsfonds dat een set van aandelen volgt. Soms 50. Maar 3000 tot zelfs 9.000 is ook mogelijk. Beleg in ETF en spreidt in één keer je geld over al deze aandelen. Hierdoor hoef je geen onderzoek te doen naar bedrijven. Ook loop je minder risico. 

Het nadeel is dat je misschien rendement laat liggen. Wie veel inzicht tot beleggen heeft begrijpt dat je met aandelen een hoog rendement kan halen. Soms kan je inzet binnen een jaar verdrievoudigd worden. Maar dit geeft wel meer risico’s zoals benoemd. 

Inzicht in vastgoed beleggen

Ook vastgoed is een prima keuze om vermogen op te bouwen. Bij vastgoed beleggen heb je echter ook inzicht nodig. Er is geen makkelijke weg naar geld verdienen. Bij vastgoed moet je de juiste panden in de juiste locatie vinden. Ook heb je inzicht nodig tot de verbouwingskosten en waardestijging of -vermindering. Daarnaast zal je een goede strategie moeten hebben omtrent investeren, terugverdientijd en cashflow beheer.

Goed om te weten is dat bij vastgoed redelijk veel data is. Vastgoed data leidt tot meer inzicht. Het zorgt ervoor dat je met data en feiten spreekt, in plaats van onderbuikgevoelens. Nu is dit bij particuliere panden wellicht minder spannend. Maar indien je overweegt commerciële panden te kopen, dan is vastgoed data onontbeerlijk. 

Financiële inzichten tot cryptomunten

Tot slot is daar nog de cryptowereld. Een voordeel is dat nog niet veel mensen werkelijk inzicht hebben in crypto beleggen. Het is een relatief jonge markt. Van alles is mogelijk. Dit maakt het enerzijds spannend en soms heel lucratief. Anderzijds leidt dit beperkt inzicht in beleggen tot verhoogd risico’s. Zo is nog onduidelijk hoe levensvatbaar de gehele cryptomarkt is. Ja, de technologie zal ontwikkelen en de wereld veranderen. Maar 95% van de huidige cryptomunten zullen falen. Inzicht in crypto beleggen moet ertoe leiden dat je begrijpt wat die overige 5% is. Dat zullen de winnaars zijn. Die cryptomunten zullen veel rendement leveren. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *