De voordelen van een kredietverzekering

Kredietverzekering is een bescherming die consumenten helpt hun financiën te beschermen in het geval van een onverwacht ongeval of ziekte. Op dezelfde manier beschermt een kredietverzekering je financieel als je niet meer kunt werken, of als je door een onverwacht ongeval of ziekte je inkomen verliest. In de meeste gevallen kun je niet voorkomen dat reguliere levensgebeurtenissen plaatsvinden. Je kunt niet voorkomen dat je auto kapot gaat, een ongeluk krijgt of wordt gestolen. Je kunt niet voorkomen dat je ziek of gewond raakt. En je kunt ook niet voorkomen dat familieleden ziek worden of gewond raken. Als zoiets gebeurt, gaat niet alleen je financiële toestand achteruit, maar neemt ook je kredietwaardigheid af. Om je financiële toestand en kredietwaardigheid te beschermen, heb je dus een kredietverzekering nodig. In de volgende toelichting lees je meer over de voordelen van een kredietverzekering.

Kredietverzekering beschermt je tegen dubieuze debiteuren

Het eerste en belangrijkste voordeel van een kredietverzekering is dat het je kan beschermen tegen oninbare vorderingen. Wanneer je een lening of een kredietlijn hebt die achterstallig is, zullen de meeste schuldeisers alle zekerheden voor de lening verwijderen en activa in beslag nemen als betaling. Wanneer dit gebeurt, kan de schuldeiser beslag leggen op je vermogen (als je een hypotheek hebt, kan dit ook je huis zijn), tenzij je een kredietverzekering hebt. Hoewel al je activa in beslag zijn genomen door de schuldeiser, wordt je nog steeds geacht dubieuze debiteuren te hebben, wat uiteindelijk je kredietwaardigheid zal verminderen. Met een lage kredietwaardigheid zal het in de toekomst erg moeilijk zijn om leningen te krijgen. Dit zal je financiële toestand alleen maar verslechteren, omdat het moeilijker zal zijn dan voorheen om het kapitaal voor je bedrijf aan te trekken. Met een kredietverzekering hoef je je geen zorgen meer te maken over dergelijke kritieke zaken, want hoewel je om bepaalde redenen je schulden niet kunt betalen, dekt de verzekering je schulden totdat je ze weer kunt betalen.

Kredietverzekering maakt bedrijfsgroei mogelijk

Kredietverzekering is een belangrijk instrument dat bedrijven kunnen gebruiken om hun vermogen en de ondernemers zelf te beschermen. Een dergelijk beleid kan ertoe bijdragen dat een eigenaar van een klein bedrijf ’s nachts wakker blijft als hij in het rood staat. Dit komt omdat ze aansprakelijk zijn voor eventuele verliezen die hun vermogen te boven gaan. Met een kredietverzekering kunnen veel van deze verliezen worden gedekt door een cheque van de verzekeraar. Dit betekent dat het gemakkelijker is om een ​​bedrijf te runnen wanneer je minder van de potentiële verliezen hoeft te dekken. Kredietverzekeringen bestaan ​​al sinds het einde van de 19e eeuw. Hoewel het in de loop der jaren in verschillende vormen is geëvolueerd, blijft het onderliggende principe ongewijzigd: een ondernemer kan zichzelf beschermen tegen grote verliezen die zijn vermogen om zaken te doen ernstig zouden kunnen belemmeren.

Kredietverzekering is goedkoop

De kosten van een kredietverzekering zijn over het algemeen laag in vergelijking met de potentiële verliezen van het niet hebben ervan. Met een kredietverzekering kun je je bedrijf blijven laten groeien zonder je zorgen te maken over onverwachte risico’s en kun je een goed krediet behouden. Dit is erg belangrijk is als je meer kapitaal nodig hebt om je bedrijf in de toekomst uit te breiden. Door de krediet reputatie van je kleine bedrijf te beschermen en te laten groeien, biedt kredietverzekering je de gemoedsrust dat je bedrijf zelfs in moeilijke tijden zal slagen.