2 tips voor alle ondernemers

Ken je het gevoel dat je als ondernemer steeds bezig bent met allerlei werkzaamheden, behalve de werkzaamheden die je wilt afronden? Als dat het geval is moet je zeker verder lezen. Als ondernemer komt er, behalve de reguliere werkzaamheden, veel meer op je bordje. Sommige werkzaamheden zijn nieuw en kunnen erg lastig zijn bij gebrek aan kennis. In dit blog geven wij twee tips die voor alle ondernemers van belang zijn.

Hulp bij belastingzaken

Belastingaangifte doen is voor veel ondernemers een hindernis. Het doen van de belastingen is erg ingewikkeld, omdat je te maken krijgt met een hele hoop regels en uitzonderingen. Naast ingewikkeld is het doen van belastingaangifte ook bijzonder tijdrovend. De meeste ondernemers hebben deze tijd niet. Tot slot riskeer je ook flinke boetes als de belasting niet op de correcte manier is aangegeven. Als startende ondernemer is het doen van belastingaangifte lastig, omdat het nieuw is. Voor groeiende ondernemers die al langer bezig zijn blijft het ingewikkeld, omdat er telkens meer bij komt kijken. Het is daarom aan te raden om accountant Rijssen in te schakelen. Een accountant kan de ondernemer ontzorgen. Niet alleen bespaar je hierdoor tijd, maar weet je ook dat het allemaal goed gebeurt.

Hulp bij MKB financieringen

Als ondernemer kom je ook voor veel financiële vraagstukken te staan. Of je nu een financiering nodig hebt voor een bedrijfspand, nieuwe voorraad of voor het opzetten van je nieuwe bedrijf. De meeste ondernemers hebben wel iets eigen vermogen, maar voor bovenstaande zaken heb je toch vaak financiering nodig. Net als bij het doen van belastingaangifte komt er bij het aanvragen van financiering ook veel kijken. Daarom raden wij aan om financieel adviseur Hengelo in te schakelen. Een financieel adviseur kan de situatie van jouw onderneming goed inschatten. Ze kunnen helpen bij het beantwoorden van je financiële vraagstukken en daarnaast ook helpen bij het regelen van een MKB financiering.